Jouw producten hoger op Bol.com

Zorg voor meer omzet op Bol.com door deze aspecten

Ron-Rauwerda

Ron Rauwerda

Heel goed, je hebt producten geplaatst op Bol.com! Nu is het de uitdaging om ervoor te zorgen dat jouw producten opvallen en hoger ranken dan die van jouw concurrenten.

In dit artikel leg ik uit hoe je ervoor zorgt dat consumenten sneller op jouw product gaan klikken, waardoor uiteindelijk meer omzet gegenereerd kan worden!

Stap 1: Juiste productafbeelding

Een goede foto van je product is essentieel, dit is namelijk wat de klant als eerste opvalt. Als de klant jouw product ziet, moet hij meteen zien of het is wat hij zoekt. Zorg daarom voor een afbeelding met juiste belichting, resolutie en kleuren. In de afbeelding hieronder is een goed voorbeeld te zien van hoe het wel moet.

Stap 2: Juiste titel en productomschrijving

Dit is ook een erg belangrijk onderdeel, aangezien je met een goede titel en productomschrijving ook sneller gevonden wordt. Het is hierbij belangrijk relevante tekst te gebruiken waar mensen op zoeken als ze jouw product nodig hebben.

Hierbij moet je rekening houden met de zoekwoorden die potentiële klanten gebruiken. Als je bijvoorbeeld onderzetters voor pannen verkoopt kan je titel als volgt zijn:

Onderzetters pannen zwart (6 stuks)

In principe zegt deze titel genoeg over je product, alleen is het de kunst om dit zo specifiek mogelijk te maken. Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook een doelgroep zijn die zoekt naar onderzetters voor specifieke pannen. Als je hier rekening mee houdt kan je titel beter zijn:

Metalen Onderzetters voor Wokpan | Steelpan | Koekenpan – 6 stuks

Hierdoor zal je mensen die specifiek zoeken naar een onderzetter voor een wokpan, steelpan of koekenpan sneller bereiken. Dit staat namelijk in je titel beschreven.

Hetzelfde geldt voor je productomschrijving, doe deze zo uitgebreid mogelijk en beschrijf duidelijk wat de klant kan verwachten van dit product. Zorg er ook voor dat jouw product op Bol.com zo volledig mogelijk ingevuld is, dus vergeet ook niet de afmetingen en gewicht in te vullen.

Stap 3: Snelle levertijd instellen

Tegenwoordig is het bijna normaal dat online gekochte producten binnen 24 uur in huis liggen en het wordt een steeds gevoeliger koopaspect bij de consument. Daarnaast streeft Bol.com er zelf ook naar zo snel mogelijk het pakketje bij de klant te bezorgen.

Hier kun je handig gebruik van maken door jouw levertijd in te stellen naar:

voor 17:00 besteld? Morgen in huis!

Dit kan ingesteld worden via jouw Excelsheet van je Bol.com verkoper account. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dit ook waar te maken, anders krijg je ontevreden klanten. Dus vul dit alleen in als het ook haalbaar is voor jou!

Ontdek de (online) ondernemer in jou