Hoe jij succesvol een product kiest om te verkopen

Online producten verkopen, zonder teveel inspanning

Ron-Rauwerda

Ron Rauwerda

Het kan best lastig zijn om een goed product te vinden om te verkopen, alles wordt namelijk toch al aangeboden op internet? 

Die stelling klopt aardig, alleen is het zeker niet onmogelijk een product te kiezen wat voor een leuk rendement zorgt. Daarom leg ik je in dit artikel uit hoe jij dit kan realiseren om net als ik, succesvol online kan verkopen.

Kies niet voor mainstream

Bij het vinden van een product wat goed gaat verkopen, is het belangrijk geen product te kiezen die al door 100’en andere partijen worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan powerbanks, een leuk product en populair product, maar wordt door ontzettend veel partijen aangeboden.

Als jij ook voor zo’n product kiest, zal je ontzettend veel energie moeten spenderen in je marketing. Je moet er namelijk voor zorgen dat de consumenten net jouw product kiest, in plaats de andere 100 opties.

Wat meestal gebeurt bij dit soort producten is dat er geconcurreerd gaat worden op prijs. Dit is al helemaal niet iets wat je wil, want hierdoor blijft er geen rendement meer over.

Kies een niche binnen een niche

Oké, nu je weet dat je niet een mainstream product moet kiezen, gaan we kijken wat voor soort producten wél werken.

Laat ik eerst uitleggen wat een niche is.

Met een niche wordt een product bedoeld die een hele specifieke behoefte van een doelgroep vervuld. Het makkelijkste om dit te bepalen is om een bepaalde groep mensen in je hoofd te nemen.

Neem bijvoorbeeld mensen die van koken houden. Deze mensen maken vaak gebruik van messen om hun eten te bereiden. Alleen is de productgroep ‘’messen’’ nog redelijk breed, zoals je kunt zien geeft dit namelijk meer dan 10.000 resultaten op Bol.com, probeer daar maar eens tussen te komen.

Probeer dit nog meer te specificeren en kies bijvoorbeeld voor vleesmessen. Hierdoor worden de resultaten op Bol.com al verkleind naar 406. Door meer te specificeren ben je dus al met 9.500 minder producten aan het concurreren.

Maar we kunnen nog specifieker, er zijn ook mensen die zoeken naar een speciaal mes om ham of zalm te snijden. Hiervoor zijn maar 16 resultaten te vinden op Bol.com, het is dus een stuk eenvoudiger om hier snel bovenaan te komen met je product 😉

Rinse & Repeat

Door dit proces voor elk nieuw product te herhalen, kun je producten kiezen waarmee je zonder veel inspanning je kan onderscheiden van concurrenten. Waardoor je automatisch ook sneller bovenaan zal komen op bijvoorbeeld Bol.com.

Ontdek de (online) ondernemer in jou