Beginnen met verkopen op Bol.com

Bereik 8 miljoen mensen in Nederland en België, zonder marketingkosten

Ron-Rauwerda

Ron Rauwerda

Dus je wilt beginnen met het verkopen van producten of Bol.com? Heel verstandig! Als je het namelijk goed aanpakt, kun je er leuk aan verdienen. In dit artikel leg ik jou uit hoe je begint met het verkopen op Bol.com.

Wat heb je nodig?

  • KVK-nummer, minimaal 10 weken oud;
  • Een product om te verkopen;
  • Zakelijke rekening, het geld moet natuurlijk overgemaakt worden 😉

Wat handig is om te hebben, maar niet noodzakelijk:

  • Zakelijke e-mail (bedrijfsmail);
  • Bedrijfsnaam.

Stap 1: Maak een Bol.com verkopersaccount

Om te kunnen verkopen op Bol.com heb je een eerst zogenaamd ‘’koopaccount’’ nodig, deze kun je eenvoudig aanmaken door op deze link te klikken. Vervolgens vraagt Bol.com om een aantal gegevens in te vullen. Doe dat en log vervolgens in met je koopaccount.

Nu kun je een verkoopaccount maken, klik op het drop-down menu op ”verkopen” en vul vervolgens opnieuw jouw gegevens in, daarna ontvang je een e-mail waar je de aanmelding van het verkoopaccount kunt bevestigen. Als je dit gedaan hebt kun je inloggen op het verkopersportaal en beginnen met het verkopen van producten.

Stap 2: Producten toevoegen

Nadat je met je verkopersaccount bent ingelogd op het verkopersportaal, zie je bovenin een menu met verschillende opties. Aangezien wij nog producten toe moeten voegen aan ons verkopersaccount, kiezen we daarom voor optie ‘’Artikelen > aanbod beheren via Excel’’. Op deze pagina kun je een leeg Excel bestand downloaden, waar je jouw product(en) eenvoudig kan toevoegen.

In dit Excel bestand moet je wat informatie invullen over jouw producten, zoals een titel, productomschrijving, informatie over de levertijd, voorraad enzovoorts. Ook zal jouw nieuwe product een EAN-nummer nodig hebben, dit is in principe een barcode waardoor Bol.com jouw producten kan herkennen op de website.

Deze EAN-nummers zijn eenvoudig aan te vragen via deze website. Hier kun je 3 EAN-codes aanschaffen voor € 2,95. Dit is verplicht bij het toevoegen van nieuwe producten op Bol.com. Mocht je een product willen aanbieden die door een andere verkoper al verkocht wordt, kun je die EAN-code gebruiken.

Als je alles hebt ingevuld kun je vervolgens het ingevulde Excel bestand terug uploaden naar Bol.com, vervolgens zie je bij Artikelen > Mijn aanbod jouw toegevoegde product(en).

Stap 3: Jouw producten laten opvallen

Je producten staan nu op Bol.com en kunnen door bezoekers gekocht worden, maar om de kans te vergroten dat bezoekers jouw product kopen kun je aan aantal dingen optimaliseren. Daarom ga ik in dit artikel dieper in op hoe jij jouw product(en) sneller bovenaan kunt krijgen binnen Bol.com.

Ontdek de (online) ondernemer in jou